Alman Basını: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sona Bıraktı
Tarih: 25-04-2024 08:13:05WELG | Alman medyası, Steinmeier'ın Türkiye ziyaretinde İstanbul'dan başlayarak muhalefet temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmelerin ve özellikle vize konusunun gündemin ön sıralarında yer aldığını vurguluyor. Steinmeier'ın Türkiye'deki temasları, Türk siyasetinde bir dönüşümün işaretlerini taşıyor.
Steinmeier'ın ziyareti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme, Almanya'nın Türkiye'deki siyasi muhalefeti dikkate aldığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. İmamoğlu'nun İstanbul'da gösterdiği performansın ve yerel seçim zaferinin Almanya tarafından takdir edildiği belirtiliyor.
Ayrıca, Steinmeier'ın Ankara'daki temasları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme, Alman basınında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sona bıraktı" şeklinde yorumlanıyor. Alman medyası, Steinmeier'ın Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme sırasını sona bırakmasının, Türk siyasetindeki muhalefetin ve demokratik güçlerin önemini vurguladığını ifade ediyor.
Steinmeier'ın Türkiye ziyaretinde vize konusuna da önemli bir vurgu yapıldı. Alman Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'deki vize konusundaki sıkıntıları muhalefet temsilcileriyle görüşerek dikkate alması, Türk-Alman ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.
Türkiye'deki siyasi gelişmelerin Almanya tarafından yakından takip edildiğini ve Türkiye'nin iç siyasetindeki değişimlerin Alman medyasında geniş yankı bulduğunu gösteren bu ziyaret, Türk-Alman ilişkilerinde önemli bir kilometre taşı olarak kaydediliyor.
@welgmedya.com

























