Anagold Şirketi, İşten Çıkardığı İşçilerin İşine Geri Döndü
Tarih: 04-03-2024 07:33:03WELG | Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, işçilerin işten çıkarılmasına müdahale ettiklerini ve Nisan ayında işçilerin işlerine geri dönmesi için değerlendirme yapılacağını belirtti. Aksu, Anagold'un işçilere yönelik tehditlerde bulunduğunu ve suskunluk çağrısı yaptığını da ifade etti.
Gazeteci İsmail Saymaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Anagold'un 27 işçinin işine son verdiğini ve gerekçe olarak maden faciasını gösterdiğini belirtmişti. Ancak diğer işçilerin 1 Nisan'a kadar izinli olacağını ve seçimlerden sonra durumun yeniden değerlendirileceğini açıklamıştı.
Bu gelişmelerin ardından Anagold'un geri adım atması, işçilerin haklarını savunanların mücadelesinin etkili olduğunu gösteriyor. İşçilerin işlerine geri dönecek olmaları, maden kazasının ardından yaşanan acının yanında bir umut ışığı olabilir.
@welgmedya.com
































