Dersimde Grevdeki FEDAŞ işçilerinden 17'si işten çıkarıldı

 Tarih: 03-09-2023 09:22:27
Dersimde Grevdeki FEDAŞ işçilerinden 17'si işten çıkarıldı
Dersim'de insanca yaşanacak bir ücret talep eden ve "Çalışırken ölmek istemiyoruz" diyerek greve çıkan Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerinin 17'si işten çıkarıldı.

WELG | 25 gündür grevde olan işçilerin seçtiği temsilciler, patronun görüşme talebi üzerine Elazığ Fırat Elektrik Bölge Müdürlüğü'nde patronla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından grevde olan işçilerden 17'sinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Evrensel'in aktardığına göre FEDAŞ işçilerinin örgütlü olduğu DİSK/Enerji-Sen'in Genel Başkanı Süleyman Keskin, işten çıkarılma haberinin ardından açıklama yaptı. Keskin, "İstedikleri kadar bizi görmemeye, duymamaya çalışsınlar, bu kararlılık eninde sonunda kazanacak" dedi.

"Enerji işçilerini köle olarak görmekten, sarı sendikaların toplu iş sözleşmesine mahkum etmekten vazgeçin" diyen Keskin, "Enerji işçileri haklarını nasıl alacaklarını biliyor. Dersim halkıyla birlikte, memleketin dört bir yanındaki emek dostlarıyla birlikte olacaklar ve bu mücadele büyüyecek. Mücadele çarşamba günü İstanbul'daki Aksa Holding'in kapısına taşınacak. Haklılığımızı her yerde haykırmaya devam edeceğiz. Tüm emek dostlarını çarşamba günü Aksa önüne bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

@welgmedya.com

  Bu haber 888 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım