Dilan Polat Soruşturması: Vergi Suçundan Tahliye! Örgüt Kurma İddiası Devam Ediyor
Tarih: 19-04-2024 07:59:53WELG | Kasım ayında "Kara Para Aklama", "Vergi Usul Kanununa Muhalefet" ve "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek" suçlamalarıyla tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat'a ilişkin beklenmedik bir gelişme yaşandı.
HalkTV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, bu ay yapılan tutukluluk incelemesinde savcı, hakkındaki soruşturma henüz tamamlanmayan Dilan Polat, Engin Polat ve diğer tutuklu isimlerin "Vergi Usul Kanununa Muhalefet" suçundan tahliyelerini talep etti. Ancak, "Örgüt Kurma ve Yönetme" ile "Kara Para Aklama" suçlarına ilişkin dosya üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirterek tutukluluklarının devamını talep etti.
Dosyayı inceleyen İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklu sanıkların avukatlarını dinledikten sonra tüm şüpheliler hakkında "Vergi Usul Kanununa Muhalefet" suçundan tahliye kararı verdi. Ancak, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" ve "Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanması" suçları bakımından tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
@welgmedya.com




























