Dünya Anadilinde Konuşan Vekillere 'Türkçe Konuş' Uyarısı: MHP'li Başkan Vekili Mikrofonu Kapattı
Tarih: 22-02-2024 16:19:39 Güncelleme: 22-02-2024 16:21:39WELG | Olay, DEM Parti İzmir Milletvekili Burcugul Çubuk'un Özbek Türkçesi ile genel kurulu selamlaması sırasında yaşandı. Ancak, MHP'li Başkan Vekili, Çubuk'un Özbek Türkçesiyle yaptığı konuşmayı keserek mikrofonunu kapattı. Bu durum, Türkiye'nin çeşitli lehçelerinden biri olan Özbekçe'nin dahi kapatılmasıyla eleştirildi.
Özellikle, 21 Şubat'ın Dünya Anadil Günü olması ve bu çerçevede farklı dillerin kullanılmasının desteklenmesi gerektiği düşüncesiyle, MHP'li Başkan Vekili'nin bu tutumu tepki çekti. Tartışmanın merkezinde, Türkçe dışında konuşanların dahi mikrofonlarının kapatılmasının demokratik haklar ve anadilin önemi konuları yer aldı. Bu olay, Türkçe dışında konuşanların temsil edilme ve ifade özgürlüğü konularını da gündeme getirdi.
@welgmedya.com
HABER VİDEOSU
Dünya Anadilinde Konuşan Vekillere 'Türkçe Konuş' Uyarısı: MHP'li Başkan Vekili Mikrofonu Kapattı pic.twitter.com/acyyK4JeH7
? WELG TV (@welgmedya62) February 22, 2024































