Erdoğan bugün Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi’ne gidiyor

 Tarih: 08-08-2022 12:47:23
Erdoğan bugün Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi’ne gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret edeceği Türk tarihinin önemli karakterlerinden Battal Gazi’nin babası olan Malatya Serdarı Hüseyin Gazi’nin adının verildiği cemevi daha öncesinde Türk sinemasında bir başka tartışmayı başlatmıştı.

WELG - Halk TV yazarı İsmail Saymaz, dünkü yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara'da Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret edeceğini, Erdoğan'ın ziyaretine davet edilen çok sayıda Alevi inanç önderinin teklifi reddettiğini yazdı.

Saymaz haberine göre, Hüseyin Gazi Vakfı Başkanı Ali Ayyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün cemevinde olacağını doğruladı. Ali Ayyıldız, bu organizasyonu AKP MKYK üyesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olan Arif Ali Özzeybek'in gerçekleştirdiğini söyledi. Önceki akşam Özzeybek'in makamı tarafından arandığını belirten Ayyıldız, görüşmede Cumhurbaşkanının ziyarete geleceğinin kendisine bildirildiğini anlattı.

Bu akşam gerçekleşecek buluşma için hem Ankara'dan hem Ankara dışından bazı Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenler davet edildi. Gelecek olanların yol ve konaklama masrafları İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Çok sayıda Alevi inanç önderinin katılma teklifini reddettiği öğrenildi. 

Bu buluşma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarındaki ilk cemevi ziyareti olacak.

CEMEVİNİN CÜNEYT ARKIN İLE İLİŞKİSİ

Hüseyin Gazi Cemevi, Erdoğan’ın ziyareti sonrası merak konusu oldu.

Türk tarihinin önemli karakterlerinden Battal Gazi’nin babası olan Malatya Serdarı Hüseyin Gazi’nin adının verildiği cemevi, bir başka tartışmayı da beraberinde getirmişti.

Cüneyt Arkın’ın Battal Gazi’yi canlandırdığı filmlerde Alevi kimliğinin yansıtılmamasını Gazeteci Soner Yalçın, Sözcü gazetesindeki yazısında bu konuyu ele alarak, “Alevi kimliği Türk sinemasında sürekli niçin göz ardı edildi? Türk tarihi sinemasının egemen ideolojik “dilinde” Alevi hiç olmadı! Alevi kimliği hiç görünür yapılmadı. Sadece sinema değil kamusal hayatta da yoktu” ifadelerini kullandı.

@welgmedya.com

 

  Bu haber 1205 defa okunmuştur.   Editör: haber merkezi   Kaynak: welg medya

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım