Asimilasyon politikalarına karşı Alevi kurumları, ortak mücadele kararı aldı

Asimilasyon politikaları ve Alevilere. Aleviliğe yönelik, saldırılara karşı Alevi Kurumları olarak birlikte yürümeye ikrar verdik denildi.
 Tarih: 27-01-2019 07:49:40   Güncelleme: 27-01-2019 09:52:40
Asimilasyon politikalarına karşı Alevi kurumları, ortak mücadele kararı aldı

Alevi örgütleri, Hacı Bektaş Veli’nin ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ özdeyişi doğrultusunda ortak mücadele etme kararı aldıklarını ve ikrar verdiklerini açıkladılar. 

 

Alevi Dernekler Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Kültür Dernekleri ve Demokratik Alevi Dernekleri, yaptıkları yazılı açıklamayla Hacı Bektaş Veli’nin ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ özdeyişi doğrultusunda ortak mücadele etme kararı aldıklarını belirttiler.

 

Yapılan açıklamada, “Alevi örgütlerinin-kurumlarının üyesi olan federasyon temsilcileri(başkanları) gerek üye kurumların görüşleri gerekse Hünkar’ın ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ özdeyişi doğrultusunda (Bektaşi) Aleviliğin ve Alevilerin bugüne kadar çözüm bekleyen sorunlarının çözüm noktasında ve eşit yurttaşlık hakkı konusunda birlikte davranma, ortak etkinlikler yapma ve ortak mücadele etme kararı almış ve bu konuda ikrar vermiş bulunmaktayız” ifadeleri yer aldı.

 

 

welgmedya.com

  Bu haber 1793 defa okunmuştur.   Editör: Haber merkezi   Kaynak: welgmedya
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TÜRKİYE Haberleri
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI