Meteoroloji'den 12 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

 Tarih: 30-09-2024 09:28:25
Meteoroloji'den 12 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı
WELG | Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 30 Eylül için yayımlanan hava durumu raporunda, 12 il için sarı kodla uyarı yapıldı. İstanbul, Kocaeli, İzmir, Manisa, Adana, Antalya, Ankara, Eskişehir, Samsun ve Erzurum başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına görülecek.

Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarıları

Yağışlar; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de yerel kuvvetli olacak. Aynı zamanda, rüzgarın kuzeybatı yönlerinden kuvvetli esmesi bekleniyor, özellikle Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın hızının 50-70 km/saat aralığında olacağı tahmin ediliyor.

Sarı Kodla Uyarı Yapılan İller

Meteoroloji tarafından Bilecik, Bolu, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Sinop ve Zonguldak dahil olmak üzere 12 il sarı kodla uyarıldı. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar, yağışlar ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağrıldı.

Hava Sıcaklıkları Düşecek

Batı bölgelerde sıcaklıkların 8 ila 12 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak. Özellikle Marmara ve Ege’de soğuk hava etkisini hissettirecek.

@welgmedya.com

  Bu haber 429 defa okunmuştur.   Editör: welg medya   Kaynak: welgmedya haber

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım