Narin Güran Cinayetinde Cezalar Kesinleşmeden Sanıklar Başka Cezaevlerine Sevk Edildi
Tarih: 02-02-2025 10:07:18WELG | Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin yargılanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıklar, farklı cezaevlerine sevk edildi.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, anneleri Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Salim Güran "İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Komşuları Nevzat Bahtiyar ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Sanıklar Farklı Cezaevlerine Nakledildi
Mahkeme kararının kesinleşmemiş olmasına rağmen, sanıkların farklı cezaevlerine sevk edilmesi dikkat çekti.
- Anne Yüksel Güran’ın Erzincan Cezaevi’ne,
- Ağabey Enes Güran’ın Erzincan Cezaevi’ne,
- Amca Salim Güran’ın Erzurum Cezaevi’ne,
- Nevzat Bahtiyar’ın ise Adana Cezaevi’ne nakledildiği öğrenildi.
Avukatlardan Tepki
Sanıkların cezalarının kesinleşmeden farklı illerdeki cezaevlerine sevk edilmesi, avukatlarının tepkisine neden oldu.
Anne Yüksel Güran’ın avukatı Yılmaz Demiroğlu, annenin başka bir ile sevk edilmesine dair şunları söyledi:
"Anneyi başka bir ildeki cezaevine sevk etmişler. Küçük çocuklarının annesiyle görüşmesini zorlaştıracak mesafeler oluşturuluyor. Ancak ne yapılırsa yapılsın adaletin terazisinin şaşmaz olduğuna inanıyoruz."
Enes Güran’ın avukatı Mahir Akbilek ise, müvekkilinin hüküm giymemiş olmasına rağmen nakledilmesini eleştirerek şu ifadeleri kullandı:
"Yerel mahkemenin kararı henüz Bölge Adliye Mahkemesi’ne bile gitmemişken, böyle bir idari karar, müvekkilimizin mağduriyetini daha da artırıyor."
Amca Salim Güran’ın avukatı Onur Akdağ ise sevklerin kamuoyuna açıklanmadan yapıldığını ve müvekkillerinin yerlerini tespit etmekte zorlandıklarını belirtti.
Ne Olmuştu?
- 21 Ağustos 2024’te Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cesedi, 19 gün sonra bir dere yatağında çuval içinde bulunmuştu.
- Cansız bedeni 30, 25 ve 20 kilo ağırlığındaki taşlarla örtülerek gizlenmeye çalışılmıştı.
- Cinayetle ilgili 12 kişi gözaltına alınmış, aralarında annesi, ağabeyi, amcası ve komşusu Nevzat Bahtiyar’ın da bulunduğu 4 kişi hakkında dava açılmıştı.
Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 26-28 Aralık’ta görülen duruşmalarda sanıklara ağır cezalar verirken, tutukluluk hallerinin devamına hükmetmişti.
Sanıkların cezalarının kesinleşmesi için dosyanın Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) gitmesi beklenirken, sevk kararının erken verilmesi soru işaretleri yarattı.
@welgmedya.com

































