Zenginden vergi alamıyorum, kusura bakmayın!

 Tarih: 24-03-2022 22:05:15
 Zenginden vergi alamıyorum, kusura bakmayın!
Zorunlu bir ihtiyaç olan akaryakıttaki yüksek vergiler, hükümetin, “Kusura bakmayın, zenginden vergi alamıyorum” demesidir!
WELG ANALİZ- Dünyada en adaletsiz vergi kabul edilen akaryakıtta, mazota bugün dev bir zam daha geldi. Böylece yüzde 36 enflasyonun açıklandığı Türkiye’de yine 1 yıllık aynı sürede mazot yüzde 267 oranında zamlanmış oldu.
 
84 GÜNDE YÜZDE 106’LIK ZAM
2022 yılında daha üç ay dolmadı. Ancak ilk çeyrekte bugün itibariyle gelen zam oranı yüzde 106,5.
Akaryakıta yapılan zam

Ekonomistler, akaryakıt gibi zorunlu ihtiyaç ürünlerinden, alınan dolaylı vergilere büyük tepkiler gösteriyorlar.

Niye?

Akaryakıttan alınan vergiler, o ülkeyi yönetenlerin sermayeden vergi alamadığının ispatı anlamına geliyor.

SERMAYEDEN VERGİ ALAMAMANIN İSPATI

Ülkenin en yoksulu ile en zenginine, benzini de, mazotu da, aynı fiyattan satmak adaletsiz de ondan. Sermaye, akaryakıta yapılan zammı ürün ve hizmetine yansıtabiliyor. Ve aslında etkilenmiyor. Buna karşılık, devlet vergide asıl yükü emekçilere yüklemiş oluyor. Almanya gibi ülkelerde asgari ücret alanlar istisna iken, Türkiye nüfusunun yüzde 90’ı asgari ücrete talim ediyor. Siz asgari ücretlinin aldığı yakıttan aynı vergiyi alır, trafik cezasında da aynı cezayı uygularsanız, güçlülerin hukukunu tesis edersiniz!

@welgmedya.com

  Bu haber 5229 defa okunmuştur.   Editör: Murat Bayar   Kaynak: @welgmedya.com

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP

  FACEBOOK YORUM Yorum

  BİZİ TAKİP EDİN

  • ÇOK OKUNANLAR

      SON YORUMLAR

    PUAN DURUMU

    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Takım O G M B A Y P AV
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
    Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım